June 03, 2013

sihat dan kurus dengan Herbalife



Salam


Hari ni Anis nak berkongsi sedikit pengalaman Anis.


Sepanjang mengandungkan Aneesa Hani, berat Anis pada usia kandungan 9 bulan adalah 82kg!


Berat sebelum mengandung pula adalah 56kg. Jadi Anis naik berat lebih daripada 20kg sepanjang 9 bulan. Hee. Selera masa mengandung tak payah cakap la. Asyik nak mengunyah je. Lepas tu nak makan yang sedap-sedap je. :P


Lepas Aneesa lahir, berat hari pertama Anis adalah 78kg. Hek eleh, turun 4kg je lepas Aneesa keluar? Lepas tu perut masih bulat macam ada baby lagi tau. Perut Anis tak jatuh mengeleber pun lepas Aneesa keluar hari pertama tu. Hee.


Sepanjang tempoh berpantang pula, sebulan pertama berat Anis turun jadi 67kg. Tu pun pantang main-main je. Ngee.


Habis tempoh berpantang, berat Anis turun jadi 61kg je. Lepas tu Anis cuba pakai baju sanding Anis, baju nikah tak berani la sebab baju kurung moden kan, alignment badan banyak lari lagi. Ahaks. Tahu tak, baju sanding tu tersangkut dekat bumper! Duhh frust menonggeng mak cik mengenangkannya.


Naik kerja Anis cuma pakai baju kurung biasa yang besar-besar je jadi orang tak nampak la badan masih tak reshape sepenuhnya. Hihi. Tapi lepas tu Anis berkenalan dengan produk Herbalife pada awal bulan 4. Anis minum ikut jadual yang coach Anis ajar, Anis kawal makan. Kemudian setelah sebulan Anis amalkan Herbalife,





Baju sanding da muat sedap-sedap pakai tanpa korset!

Masa majlis Anis sarung korset ok!

Yeay!




Dan paling best,





Baju nikah pun da muat pakai tanpa korset walaupun ianya baju kurung moden.


Hoyeah mak suka!


Total berat hilang sepanjang sebulan penggunaan Herbalife adalah 3kg, berat Anis sekarang 58kg. Ada 2kg lagi nak singkir sebelum dapat berat anak dara. Hee.


Kira ok la kan, walaupun turun sikit tapi Anis dapat reshape bentuk badan. ;)


Kawan-kawan yang berminat nak tahu pasal produk Herbalife ni boleh email Anis ye sebab Anis adalah pengedar bebas produk Herbalife. *wink*



Raya nanti boleh la melaram lagi. Hoyeah!




1 comment:

Super Ummi said...

Menarik ni..!
Haritu ade try makan herbalife, tp mcm susu drop lah.. huhu. Tapi, mybe salah sendiri.. sbb tu minum air banyak.. hehe