March 11, 2013

Review : Maternity Support Belt

Salam.


Bertemu lagi. Hihi. Kebetulan Aneesa tengah tidur ni boleh la curi-curi update entry sekejap.


Kali ni Anis nak review salah satu keperluan semasa mengandung pula. Sepatutnya review ni dulu baru review selepas bersalin kan. Tak kisah la mana-mana pun. Hehe.


Mummy to be semua, pernah tak korang rasa sakit sangat pada miss v lagi-lagi masa nak duduk atau nak bangun dari duduk? Pernah tak rasa sakit pinggang masa nak bangun dari tidur? Pernah tak rasa ngilu kat rahim masa nak berjalan?


Mesti pernah kan? Anis sendiri mengalami gejala-gejala di atas sepanjang mengandung lagi-lagi bila da masuk trimester ketiga. Bila nak bangun dari duduk mesti kena letak tangan pada bahagian bawah perut lepas tu baru angkat punggung nak berdiri. Kalau terus bangun je dari kerusi memang rasa perut tu menindih sangat pada rahim.


Lepas tu Anis pun mengadu la pada suami pasal sakit perut ni. Suami tolong carikan tali pinggang untuk ibu hamil untuk Anis pakai.


Anis mula pakai masa kandungan masuk 7 bulan kalau tak silap. Memang selesa sangat. Bila nak bangun dari duduk dah tak payah nak letak tangan bawah perut da. Lagi satu, masa pakai tali pinggang ni Anis tak perasan pun kadang-kadang yang Anis tengah pakai tali pinggang ni. Macam tak pakai je. Hehe.


Mummy to be yang ada masalah yang sama macam Anis hadapi masa mengandung dulu boleh la dapatkan tali pinggang ni. Anis ada jual juga. Korang boleh like page Anis dekat fb:







Ini rupa tali pinggang yang Anis pakai tu.


Kalau mummy to be pernah search pasal tali pinggang ni korang akan perasan tali pinggang ni sama rekaannya dengan satu lagi jenama. Yup memang ianya sama cuma warna dan jenama je yang berbeza.


Yang Anis jual ni Anis ambil direct dari kilang dia jadi tak ada jenama lagi.


Apa yang pasti harganya lebih murah daripada jenama lagi satu tu dan kualitinya adalah sangat sama.


Kalau ada yang berminat nak dapatkan tali pinggang ni boleh like page Anis tu untuk order ye. Kalau tak ada fb, boleh email Anis untuk order.


Thank you!




4 comments:

Cik Rad said...

rad pernah tgk gak kt pakcik google.. anis pkai ni ya.. sgt membantu sbb dea pegang perut kita kan.. ;)

yusadayaya said...

Nak beli cmana?

yusadayaya said...

Nak beli cmana. X de fb

Anis Fendy said...

@yusadayaya

boleh email anis di myluvlybaby252@gmail.com