January 07, 2013

Panggilan daripada si anak

Salam.


Tahun 2013 ni entry Anis bertukar jadi entry mak-mak la ye. Cerita pasal walimah Anis pun da habis Anis review hujung tahun lepas. Lepas ni kalau ada cerita walimah pun mungkin cerita walimah keluarga dan sahabat handai je la. Hehe.


Untuk mereka yang bakal jadi ibu, apa panggilan yang kalian mahu guna bila dapat baby nanti eh?


Mak - Bapak


Ibu - Ayah


Emak - Ayah


Ibu - Abah


Bonda - Ayahanda


Papa - Mama


Banyak kan panggilan yang kita boleh pilih. Macam Anis dulu berangan nak guna Ibu - Abah. Nampak lembut je kan. Tapi suami pula lidahnya asyik la terbelit nak bahaskan diri dia Abah. Huhu.


Lepas tu kami putuskan nak guna Mummy - Daddy. Hah kau kemain jauh lagi dari Ibu - Abah terus jadi mat saleh panggil Mummy - Daddy. Hiks. Suami da tak ada masalah lidah terbelit lagi nak bahaskan diri dia Daddy. ^_^


Sampai sekarang Anis masih tersasul lagi dalam membahaskan diri bila bercakap dengan baby dalam perut ni. Selalu terbahaskan diri sendiri Ibu. Lepas tu cepat-cepat tukar Mummy. Hehe. Kena biasakan ni sebab nanti baby keliru pula siapa Ibu siapa Mummy bila keluar nanti. Haha.


Saat entry ini ditaip, kandungan Anis da pun mencecah usia lebih kurang 34 minggu. Tapi baru sekarang Anis publishkan di blog. Hehe. Maklum la sejak masuk tahun baru ni Anis da mula bercuti jadi kadar kekerapan untuk online dan update entry baru tu kurang la sikit. Lagi-lagi dalam persiapan nak menanti kelahiran zuriat kami ni kan. Apa yang Anis boleh katakan, entry di awal tahun ni kebanyakannya adalah entry yang Anis karang sejak penghujung tahun lepas. Cuma tarikh dipublish je tahun ni. Hehe.


Ok la jumpa lagi dalam entry akan datang. Doakan perjalanan kelahiran zuriat kami dipermudahkan ye. Aamiin.



Dikarang pada 6hb Disember 2012



1 comment:

~AtiQaH~ said...

tahniah akak.... smoga sihat selalu. nnti dpat baby comey...... :)