November 19, 2012

Review 19: Bunting & Wedding Signage

Salam.


Review ke-19.

Fuhh banyak lagi nak cover ni tapi da hujung-hujung tahun banyak pula projek dalam kepala yang nak dijalankan. Lagi-lagi berkaitan bisnes Anis sekarang.


Iklan sekejap:

Jemput singgah blogshop Anis di sini : MyLuvlyBaby

dan

FB page di sini : MyLuvlyBaby


Iklan habis. Hihi.


Ok mari bersambung ke review berikutnya. Kali ni Anis nak review bunting yang Anis gunakan semasa majlis walimah kami pula.


Semasa walimah kami yang lepas, terdapat dua rekaan bunting.


Yang pertama adalah free gift daripada vendor kad kahwin Anis.


Pada mulanya free gift untuk 1000 keping kad kahwin ni adalah 1000 keping tag terima kasih. Tapi Anis tak nak sebab masa tu Anis da pun DIY tag terima kasih sendiri. Jadi tak perlu membazir. Anis minta dia tukarkan dengan bunting je. Sekali masa adik Anis tolong ambilkan dekat kedai dia di JB, Anis dapat bunting dan penunjuk arah sekali. Alhamdulillah rezeki. :)




Ini bunting percuma daripada vendor kad kahwin.


Gambar penunjuk arah tak ada sebab Anis tak gunakan pun. Sebab sayang takut hilang. Boleh? Haha.



Untuk bunting yang kedua pula, Anis tempah daripada Cheap Cheap. Betul kot? Lupa la nama dia. Hehe.

Anis tempah online je dekat fb. Design yang Anis pilih memang da ada dalam album dia dan Anis cuma minta tukar warna je supaya ikut warna tema majlis.


Kalau tak silap harga satu bunting ni RM 35.00 kot. Lupa sudah. Ngee.







Ini bunting yang Anis tempah sendiri tu.


Simple je kan? Tapi Anis suka sebab nama sendiri terpampang dekat bunting tu kan. Jakun sudah. Ahaks.


Ada lagi satu design penunjuk arah yang Anis DIY sendiri tapi tak ada gambar pula.


Penunjuk arah yang ni Anis gunakan untuk ikat pada tiang lampu sepanjang jalan nak menuju ke rumah kami. Adalah dalam 10 keping kot Anis buat.


Anis gunakan gambar karikatur kami dekat header ni lepas tu letak nama dan tarikh majlis dengan anak panah nak belok ke mana tu. Itu aje. Laminate pula tumpang pejabat suami je. Jimat. Hihi.



Ok la tu je untuk review kali ni.


Daa~





No comments: