November 01, 2012

Review 14: Pengapit

Salam.


Kalau isnin lepas Anis da review bridesmaids, kali ni nak review pengapit pula.


Pengapit Anis adalah kawan zaman sekolah dulu. Farah namanya.


Sebelum ada pengapit dulu, agak pening juga tak tahu nak ambil siapa jadi pengapit. Mula-mula adik perempuan Anis yang nak jadi pengapit. Tapi Anis fikir-fikirkan nanti kesian pula mak takde yang membantu dia kan. Jadinya Anis tak bagi la adik Anis jadi pengapit. Hehe.


Nasib la teringat dekat Farah. Mujur juga masa Anis minta dia jadi pengapit, dia terus sudi. Syukur dipermudahkan.


Sepatutnya sebagai pengapit, mestilah sentiasa ada sebelah pengantin kan. Tapi kawan Anis ni boleh pula dia  ikut dayang-dayang yang lain keluar dari bilik masa Tok Kadi masuk nak minta tandatangan Anis tu. Sudahnya tinggal Anis sorang-sorang dalam bilik. Cuak kot! Terus tarik kawan satu UKM, Mardhiah untuk teman Anis. Kira dia jadi pengapit terjun la sekejap. Hehe.





Belakang Anis tu Mardhiah, pengapit terjun.




Yang ni pengapit sebenar, Farah. Dia yang teman Anis atas pelamin masa akad nikah berlangsung.




Yang ni pula masa hari resepsi. Pengapit lelaki tu adik ipar Anis je. Tu pun pengapit terjun juga sebab pengapit lelaki sebenar sepatutnya sepupu Anis tapi last minute dia tak dapat datang pula. Huhu.



Lepas habis majlis, kawan Anis si Farah ni siap cakap;

"Aku tak tahu apa fungsi aku sebagai pengapit kau la."


Ngee. Sebabnya hampir semua benda Anis nak buat sendiri kot. ;)


Buat Farah dan Mardhiah juga adik ipar, terima kasih sudi jadi pengapit.


^___^




1 comment:

izfanora said...

bestnyer dier dh wat review utk wedding.. izfa ni mls sungguh r.. huhu.. tggu genap setahun kot baru nk wat.. haha, pengantin basi plak nanti.. :P