October 16, 2012

Review 9: Handbouquet Nikah & Sanding

Salam semua.


Episod ke-sembilan Anis nak review bunga tangan atau bahasa omputihnya hand bouquet. Hehe.


Untuk kedua-dua bunga tangan yang Anis gunakan pada majlis nikah dan resepsi, kedua-duanya adalah hasil air tangan Anis sendiri.


Walaupun bridal ada sediakan bunga tangan dalam pakej mereka, tapi tak apa la Anis memang suka susahkan diri sendiri dengan nak men-DIY bunga tangan ni. Hihi.


Yela bunga tangan dari bridal kan da banyak tangan yang gunakan, malas la nak guna bunga yang sama dengan pengantin lain kan. ;)


Untuk bunga tangan majlis pernikahan, Anis gunakan crepe paper gabungan warna pink dan purple. Buat bentuk bunga carnation tu je lepas tu diserikan dengan bunga manik warna putih di celah-celah kuntuman bunga pink.




Gambaran bunga tangan Anis dari hadapan. Yang putih tu la bunga manik putih yang Anis maksudkan. Bunga manik tu pun Anis buat sendiri. Lebihan daripada manik untuk veil nikah. Hehe.





Debaran menanti lafaz akad oleh suami. Masa ni berdebar la jugak tapi dalam gambar ni sebenarnya Anis tengah betulkan simpulan reben pada pemegang bunga tangan tu. So takde la rasa terkulat-kulat nak buat apa atas pelamin tu kan.







Untuk bunga tangan majlis resepsi pula, Anis buat bunga tangan fabrik ilham daripada blogger Intan Norazam.


Anis buat bunga fabrik warna putih je tapi diserikan dengan renjisan butang purple dan pada bahagian pemegang turut diserikan dengan reben warna purple.


Bunga tangan untuk majlis resepsi ni besar ok. Tapi puas hati la. Hehe.







Besarkan?


Tapi Anis suka.


Lagipun kos untuk DIY kedua-dua bunga tangan ni tak la mahal mana sebab kebanyakan bahan Anis guna lebihan daripada projek DIY lain je. Jimatttttt.



^_^




3 comments:

Amalina Ali said...

Bunga putih tu besar tapi cantik. :)

Cik Rad said...

samalah anis.. rad punya HB pon besar gabak.. so guna 7 kuntum pon dah ckp.. hehehe

Cik Mashi said...

sgt cun laa hb awk!! Besar2 pun ttp gojes juge tau! :*