October 29, 2012

Review 13: Flowergirls a.k.a Bridesmaids

Salam.


Kembali bersiaran selepas raya.


Entah berapa kilo la berat naik minggu ni. Ngee.


Kali ni kita sambung review ke-13 pula ya.


Anis nak review tentang bridesmaids atau dedayang pula.


Lebih kurang dua minggu sebelum majlis berlangsung, Anis buat satu virtual card untuk menjemput beberapa orang terapat untuk jadi dayang Anis masa malam nikah nanti. Simple je. Anis cuma edit gambar lepas tu tag diorang dekat facebook.


Malangnya dalam 10 orang yang dipelawa untuk menjadi dayang, hanya beberapa je yang boleh datang malam nikah. Selebihnya ada yang tak dapat datang sebab tak balik bercuti dan ada yang tak berani nak janji awal-awal.


Agak sedih juga la. Tapi makin dekat tarikh nikah, Anis malas da nak pening kepala fikir pasal dayang ni. Kalau tak ada yang datang pun, Anis tarik je la anak-anak buah tak pun sepupu untuk angkat dulang-dulang hantaran tu.


Tapi alhamdulillah, masa malam nikah ramai kawan sekolah yang datang. Dan kebanyakan mereka mengikut warna tema dedayang iaitu pink. Tu termasuk la junior UKM anis dan kawan-kawan satu kelas masa dekat UKM dulu. Hehe.




Anis dengan kawan sekolah, kawan UKM dan junior UKM juga. Ni semua dayang-dayang Anis masa malam nikah. ;)










Macam-macam gaya sebelum majlis akad nikah bermula. Hehe.





Yang ni sesi bergambar lepas habis majlis akad nikah. Masa ni ada beberapa orang yang da balik dulu.



Alhamdulillah dipertemukan dengan sahabat-sahabat yang sudi memeriahkan majlis akad nikah kami tempoh hari. Meriah habis masing-masing ada. Hehe.


Terima kasih buat semua yang terlibat sebagai dayang-dayang Anis!


^___^





2 comments:

khadijah said...

bestnye.. ade kawan2 datang mase nikah.. doakan majlis dija nanti berjalan lancar ye :)

d-Ya said...

nice combination color~ =))