September 27, 2012

Review 4: Pelamin Nikah


Salam.


Ok kali ni kita bersambung lagi dalam episod review yang ke-empat.


Kalau hari tu Anis da review baju dan veil nikah, hari ini Anis nak sambung review pelamin nikah dulu ye. Part baju dan veil sanding episod yang akan datang pula. Hehe.


Memandangkan majlis nikah dan resepsi kami dijalankan di rumah keluarga Anis, jadi tak perlu buat pelamin banyak-banyak. Anis cuma jadikan pelamin resepsi sebagai pelamin nikah kami. Bezanya cuma semasa majlis nikah tiada sofa diletakkan di atas pelamin sebaliknya digantikan dengan bantal nikah dan bantal deko sahaja.





Gambaran penuh pelamin nikah kami








Ringkas je kan pelamin kami?


Tapi Anis sangat sukakannya!


Pada awalnya agak sukar nak penuhkan atas pelamin tu untuk majlis akad nikah sebab platform pelamin kami ni agak lebar berbanding platform pelamin biasa. Almaklum la sofa yang kami beli tu terlebih besar sudah. Kena la minta vendor pelamin sediakan platform yang lebih besar. Hehe.


Selepas beberapa kali try and error part susunan bunga dan bantal, akhirnya nampak la penuh juga atas pelamin tu. Takde la nampak kosong. Hehe.


Oh ya, bantal deko yang bersepah atas pelamin tu adalah hasil DIY Anis. Sekarang pula memang Anis masih menerima tempahan untuk b2b yang mahukan bantal deko untuk hari bahagia mereka. Kalau nak guna untuk hias rumah pun boleh je tempah. :)


Bantal nikah yang warna soft purple tu pun hasil DIY Anis juga. Sekarang bantal nikah tu da jadi alas pada sofa putih yang kami beli. Ala-ala kusyen tambahan gitu la. Hehe. Bantal nikah ni pun Anis ambil tempahan juga. Kalau ada b2b yang berminat boleh la email Anis untuk maklumat lanjut.


Ok la, sampai sini dulu ye. Nanti kita sambung review episod 5 pula.


Jumpa lagi!




3 comments:

Cik Awin said...

simple tp cantik sgt...suka tgk ;)

IMaH said...

comelnya pelamin. nampak sweet je kan. Cantik!

Cik Puan Tee said...

cantik. tempat lapang dan luas... sesuai dengan pelamin. =)