January 09, 2012

our wedding checklist

Salam.



Kali ni Cik Anis nak berkongsi wedding checklist Cik Anis dan EBS.


Senarai semak sebenarnya sangat membantu dalam urusan persiapan majlis walimah. Melalui senarai semak ni la kita tahu apa yang da kita laksanakan dan apa yang perlukan tindakan segera dari kita.


Cik Anis buat senarai semak ni mengikut keperluan Cik Anis. Kalau b2b lain baca mungkin nampak macam renyah nya senarai semak Cik Anis ni sebab benda kecil-kecil pun ada dalam list tapi bagi Cik Anis ini lah senarai semak terbaik dan terlengkap Cik Anis dan sangat-sengat memudahkan urusan persiapan Cik Anis. ;)



Cik Anis taip senarai semak ni dalam word lepas tu print. Bila da selesai satu-satu perkara Cik Anis akan strike pada hardcopy tersebut. Seronok tengok banyak da kena strike. Hehe.



Dekat bawah ni senarai semak Cik Anis. Kalau b2b rasa senarai semak ni boleh membantu dalam persiapan kalian, sila la copy paste dengan senang hati ye. Cik Anis izinkan. ;)




1. Tarikh nikah, sanding tandang
- Nikah : will announce later ;)
- Sanding: will announce later ;)
- Bertandang : not confirm yet

2. Kursus kahwin ,dokumen penting
- Kursus kahwin : Januari
- HIV Test : DONE!
- Borang-borang : Januari

3. Venue
- Nikah, Sanding : Rumah

4. Hidangan, Kanopi
- Tukang masak : BOOKED!
- Hidangan : CONSIDER DONE!
- Kanopi : BOOKED!
- Khemah rewang : BOOKED!

5. Deco meja n kanopi
- alas meja : BOOKED!
- scallop kanopi : BOOKED!
- meja beradap : BOOKED!
- meja kek : BOOKED!
- meja hidangan : BOOKED!

6. Pelamin
- Nikah n Sanding : BOOKED!
- Bantal Nikah : DIY DONE!
- Bertandang : not confirm yet

7. Photographer
- Nikah n Sanding : BOOKED! (deposit paid)
- Bertandang : not confirm yet
- Post-Wed : not confirm yet

8. Videographer
- Nikah n Sanding : not confirm yet
- Bertandang : not confirm yet

9. Wedding outfit
- Nikah : in progress
- Sanding : in progress
- Bertandang : not confirm yet
- Veil Nikah : DONE!
- Veil Sanding : in progress

10. Makeup
- Nikah n Sanding : BOOKED!
- Bertandang : not confirm yet
- Inai : not confirm yet

11. Doorgift
- Cake Box : in progress
- Paper Bag : in progress
- Tq Tag : DONE!

12. Bunga Pahar (100pcs)
- DONE!

13. Hantaran
- Idea Deco : DONE!
- 7/9
from her to him:
wallet n belt : DONE!
perfume : DONE!
kemeja n slack : DONE!
kasut
shower
hp
kitab : DONE!
sirih
kek

from him to her:
perfume
jam
hp
handbag n purse : DONE!
kasut
kek
kitab : DONE!

14. Rings
- DONE!

15. Kad Jemputan
- BOOKED! (deposit paid)

16. Kek
- x pk lg

17. Tok Kadi
- KIV

18. Handbouquet
- Nikah : DONE!
- Sanding : DONE!
- Bertandang : not confirm yet

19. Guest List
- Kenalan Mak Ayah : DONE!
- Kawan Sendiri : Nanti pk..haha
- Anak Yatim

20. Pengapit
- Sanding : BOOKED!
- Bertandang : KIV


21. Dresses for family
- Sanding : x cari lg!
her family : soft purple DONE!
his family : soft green
- Bertandang : not confirm yet

22. Wedding heels
- Nikah, Sanding n Bertandang : DONE!

23. Atucara majlis
- nanti pk

24. Wedding props
- nanti pk jgk ;p

25. Spa Treatment
KIV

26. Honeymoon Plan
- aaaa nanti pk jgk la.. ;p

27. Rubber Stamp
- DONE!

28. Penanggah - BOOKED!
- Baju/ Kain baju kurung : not yet
theme color : grey
- Bunga Rozek/Corsage : not yet

29. Bilik Pengantin
- Cat : DONE!
- Katil : DONE!
- Langsir : BOOKED!
- Comforter : DONE!
- Bantal : DONE!
- Skirting Katil : DONE!
- Side Table : DONE!
- Table Lamp : not yet
- Tukar Rail Langsir : BOOKED!
- Deco : da ada idea
- Towel Rack : DONE!
- Wardrobe : DONE!

30. ceremony, entertainment & kompang
- BOOKED!

31. Guestbook Table
- Guestbook : not yet
- Pyramid Box : in progress
- Alat tulis : DONE!
- Deco : da ada idea

32. Others
- Centerpiece : in progress
- Bunga Manggar : in progress
- Photobooth corner : in progress



Complicated tak senarai semak Cik Anis??
Hehe. Tapi Cik Anis sangat suka! Sangat-sangat membantu Cik Anis.



Da banyak yang selesai. InsyaAllah dalam waktu terdekat ni da boleh selesaikan semua.


Banyak perjalanan persiapan yang Cik Anis tak kongsikan dalam blog 2hati-jadi1 ni lagi. InsyaAllah Cik Anis kongsi satu persatu lepas ni ek. Hehe.







3 comments:

dhiera said...

cik anis, saya mohon copy dan paste ye.

+ Diyana J. + said...

All the best, Ms. Anis. Semoga semua persiapan berjalan dengan lancar :)

cik anis said...

dhiera:

silakan.. ;)


diyana:

aamiin..thanks dear.. ;)