January 19, 2012

buku tetamu

Salam.



Masih lagi dalam perkongsian berkaitan buku tetamu dan yang sewaktu dengannya.



Guestbook reminder sudah, guestbook corner's signage pun sudah. Tapi tak lengkap la cerita kalau takde pasal guestbooknya kan. Hehe.



Buku tetamu Cik Anis juga merupakan hasil DIY Cik Anis juga.



Cik Anis cuma beli sketch book kemudian hias sikit je untuk nampak ianya adalah buku tetamu.




Buku ini Cik Anis beli di popular. Cuma RM16.90 je.








Dan hasilnya setelah mendapat sentuhan Cik Anis;









Cik Anis cuma tambah kain satin dan mounting board hitam sebagai cover depan untuk tutup wording pada cover asal buku tersebut.






Brooch pink ini adalah brooch dari avon. Masa beli dulu kurang RM10 rasanya. Dan Cik Anis cuma pernah pakai sekali masa tunang dulu. Sekarang diabadikan pada buku tetamu untuk majlis perkahwinan pula. Hihi.



Jumlah kos untuk guestbook ini:


Buku skecth = RM16.90
Satin putih = lebihan menjahit sebelum ini
Brooch pink = koleksi lama
Mounting board = koleksi lama



Cik Anis cuma keluarkan modal untuk beli sketch book je. Yang lain semua da ada dekat rumah. Hehe.



Cik Anis suka hasil akhirnya. Simple saja. Asalkan nampak kemas. Less is more kan?



Sila tinggalkan jejak pada buku tetamu kami nanti ya. ;)






3 comments:

Asfiza said...

wahhh..idea yang best.. :D good job dear..memang berbaloi..

bahIRAh said...

guestbook ira pun da siap! hihi..nnt ira share tau.. murah giler.. RM10.70.

sitinazirah86 said...

sangat creative,cantik