December 06, 2011

rasa nak buat la


Dulu-dulu, da pernah terlintas nak buat benda ni sendiri.


Lepas tu cuba suarakan pada yang lebih arif tapi katanya tak perlu sebab hanya untuk sehari, sewa saja.


Fikir semula, betul juga. Jadi lupakan je hasrat tu.


Tapi tu duluuuu...beberapa bulan yang lalu.


Sejak kebelakangan ni pula, naluri nak buat benda tu sendiri makin menjadi-jadi.


Yang arif tolong la terima hasrat hatiku ini ye. Pleaseeeee mommy!!! ;)





















Faham tak? Hehe.


Sebenarnya Cik Anis rasa naluri nak DIY pelamin sendiri makin menjadi-jadi pulak sekarang ni. Lagi-lagi lepas tengok ramai b2b yang DIY sendiri pelamin nikah/sanding. Wah kreatif bangat kamu-kamu ni!


Sikit-sikit idea tu da ada dalam kepala ni. Sikit-sikit juga Cik Anis da terjemahkan idea tu atas paper. Hasil lukisan? Nanti upload ek. Hehe.


Konsep pelamin DIY Cik Anis nanti adalah segalanya boleh guna semula lepas majlis nanti. Kiranya bahan-bahan untuk buat pelamin tu nanti akhirnya akan dibawa untuk pindah rumah baru nanti. Hehe. Ok tak?


Sekarang Cik Anis nak fikirkan bahan-bahan yang sesuai untuk DIY pelamin ni. Yela da kata semuanya nak diguna semula lepas majlis kan. Kena la buat pembelian bijak. Hehe.


Doakan hasrat Cik Anis nak DIY pelamin ni diterima mak ayah Cik Anis dan ianya menjadi kenyataan ek!
^_^



10 comments:

Mimis said...

Hi... mula2 kite pun nak DIY pelamin jugak. Tapi my mom ckp takut x sempat sbb nak wat sendiri semua.. Adusss.. so, finally booking aje lah pelamin kt butik pengantin. bersungguh my mom rekemen kawan die yg bukak butik pengantin tu.. huhu.. :(

Asfiza said...

aamiin....mudah2an menjadi...jangan lupa post kat blog tau anis :)

dhiera said...

semoga jadi kenyataan dear~

nurul izayani said...

insyaALLAH..di mana ada kemahuan, di situ akan ada jalan..chayok dear~

Epa Zarifa said...

wah, nak diy pelamin!! good luck! :)

cik anis said...

mimis:

hehe..nak DIY pelamin kena mula dari awal..kalo last minute memang takut tak sempat..hehe..anis pn baru berangan je ni.. ;)

cik anis said...

as:

aamiin..insyaAllah kalau jadi kenyataan pasti akan dikongsikan di blog.. ;)

cik anis said...

dhiera:

aamiin..thanks dhiera.. ;)

cik anis said...

izayani:

thanks dear..aamiin.. ;)

cik anis said...

epa:

baru berangan je..tapi insyaAllah akan direalisasikan..thanks dear..aamiin.. ;)