November 17, 2011

sambungan cerita doorgift nikah

Salam.


Hari ni Cik Anis nak sambung cerita doorgift nikah minggu lepas. Terharu sangat ramai rakan-rakan blog yang sudi bagi pendapat dalam entry tersebut. Sayang kalian ketat-ketat. ^_^


Majoriti pendapat mengatakan tak perlu doorgift untuk nikah sebab keesokkan harinya da ada doorgift juga kan. Bila Cik Anis fikirkan semula ada betul juga. Dekat situ da boleh jimat belanja. Hihi. Saya pengantin cheapskate je. ;)


Yang sebenarnya tujuan Cik Anis tanya tu sebab Cik Anis teringin nak DIY satu doorgift ni. Benda simple je tapi Cik Anis tak mampu nak buat banyak-banyak. Tu sebab Cik Anis teringin nak bagi waktu hari nikah. Jumlah tetamu nya takde la banyak sangatkan.


Tapi setelah meneliti pendapat kalian, Cik Anis mungkin akan teruskan juga projek DIY doorgift ni tapi hanya akan dijadikan doorgift untuk rombongan keluarga EBS dan saudara-mara Cik Anis je masa majlis resepsi nanti.


Sebenarnya Cik Anis tak mahu bezakan doorgift antara keluarga dan tetamu lain. EBS pun tak suka macam tu. Tapi demi memenuhi keinginan dan niat nak bagi benda ni, Cik Anis harap EBS izinkan juga. Huhu.


Eh kalian yang tahu pasal keinginan Cik Anis nak buat doorgift DIY ni jangan kecik hati pula tau kalau datang majlis Cik Anis nanti tak dapat benda tu. Hihi. Perasan macam ada blogger nak datang!


Weekend ni Cik Anis dan EBS insyaAllah akan ke JB sebab nak menghantar adik Cik Anis masuk kolej semula. Lepas tu nak ke wedding b2b reen. Sebelum balik Kluang Cik Anis nak singgah ke mydin sekejap nak mencari bahan-bahan untuk DIY doorgift yang satu ni. Balik Kluang kalau sempat nak ke wedding b2b chacha pula. Oh weekend ni jadual padat sangat. Harap sempat ke semua tempat yang di rancang. Ameen.


Eh tak beritahu pulak apa doorgift yang nak di-DIY tu kan?
Hehe yang tu nanti Cik Anis tunjuk teasernya bila da mula buat ek.
^_^




p/s: ada mana-mana b2b yang akan ke wedding reen atau chacha? jom jumpa.. ;)


4 comments:

dhiera said...

tak sabar nak tengok treaser doorgift tu~

Renee Meow said...

all d best on ur DIY gift dear..!! chaiyok2.. hehehe :D

UyaRayza said...

anis kema dtg mjlis tandang uya..sbb.......tunang uya org kluangggggggg hehne...n uya slalu p sanee..kerap!! plg suke mkn ns goreng 2city hehe

cik anis said...

dhiera:

sabar ye dear..once anis da start buat nanti anis tunjuk teaser..hehe


reen:

thanks dear! lama x update blog eh?? ;)


uya:

orait dear! nanti anis mintak kad jemputan tau..hehe