September 26, 2011

hantaran oh hantaran

Salam.


Pening la fikirkan barangan hantaran ni.


Huhu.


Cik Anis dan EBS plan hantaran kami nanti 5 berbalas 7.


Tapi nak penuhkan kuota 5 dan 7 tu pun punya la payah.


Eh tolong jangan rasa pelik pulak ye.


Hal pilihan barangan hantaran ni jadi sedikit rumit sebab EBS kata asingkan hantaran benda dengan makanan.


Maksudnya, penuhkan dulang dengan benda yang boleh simpan dulu kemudian makanan tu cuma jadi top-up je. Tapi selagi boleh masukkan barang, makanan memang takde la dalam dulang hantaran kami nanti.


Cik Anis memang setuju sangat sebab part ni memang kami punyai pendapat yang sama. Hehe.


Tapi tu la, menjadi masalah bila nak pilih barang apa nak letak atas dulang hantaran. Tak cukup lagi. Huhu.


Part Cik Anis nak bagi EBS lagi la payah sebab ada 7 tempat kosong nak kena isi.


Bila Cik Anis nak bagi baju melayu dan songkok [sebab songkok yang EBS pakai hari-hari tu da tunggu masa nak kena tukar], EBS kata nanti nikah kan nak beli songkok da. Tu kain pasang masa hantaran tunang tu kan nak buat baju melayu. Berapa kali nak bagi. Huhu.


Bila Cik Anis nak bagi kasut, EBS kata nanti kan nak beli kasut sanding. Waaaa!!!


Bila Cik Anis nak bagi buku, EBS kata buku yang hari tu bagi pun tak habis baca lagi. Sob. Sob.


Bila Cik Anis nak bagi PSP, EBS kata mahal la nanti lari bajet pulak. Wuuuu.


Tengok, semua benda nak bagi EBS dia bagi alasan macam tu. So kena la Cik Anis fikirkan lagi benda apa nak letak atas hantaran. Huhu.


Nanti Cik Anis update senarai hantaran yang Cik Anis da plan ek.





6 comments:

Lieya said...

Good luck... :D dugaan org nak kawin mmg mcm2 so sabar yeeee dikkk

iedaurora said...

discuss elok2 ye, haa rugi la kalau die tolak PSP tu :P

UyaRayza said...

perfume? jam? hehehe

ni@ @in said...

sokong anis..payah gak nk decide pe nk ltak dlm dulang hantaran n.dlu pk cam senang j..p bile alami sndr baru tau..heheh

cik nurulain said...

barang laki mmg payah nak pikir compare to pmpuan.

ain nak bagi kasut ada org cakap kasut laki bsr tak cantik ats dulang. haish macam2....

apa je yang u dah msuk kan dlm list. cuba tgk yg i list kn ni mana tau bole bg idea...


sunglass
sling bag
kasut
baju kemeja
mintak wangi
set mandian
belt + wallet
jam tangan

cik anis said...

lieya:

hehe..thanks dear.. ;)


ieda:

kan..rugi la dia..tp untung la kita..jimat duit..hehe


uya:

perfume da masuk list..jam hari tu bday da bg so x yah masuk list da..hehe


ain:

bila fikir rasa senang je..tp nak decide mana nak beli memang confuse..hehe


nurulain:

thanks ye kongsi list hantaran tu..hampir sama dgn list anis.. ;)