August 09, 2011

senarai kedai cincin

Salam.


Kalau minggu lepas entry banyak berkaitan OP, minggu ni macam nak tekankan pada misi mencari cincin pula. Hehe.


Kalau semalam Cik Anis berkeluh-kesah susahnya nak cari cincin lelaki sekitar Kluang ni, entry kali ni Cik Anis kongsikan dengan b2b semua senarai kedai-kedai cincin yang Cik Anis da cuba cari secara online.


Ingatkan Cik Anis je yang mengalami masalah susah nak cari cincin lelaki ni, rupanya ada juga b2b lain yang mengalami masalah yang serupa. Cik Anis kongsikan maklumat yang Cik Anis ada ok!



1. Habib Jewels - Plaza Angsana (kalau tak silap) yang ni tak pasti ada cincin selain emas atau tidak

2. Tiffany & Co - KLCC (tak pasti ada tak outlet dekat JB)

3. Love & Co - tak pasti ada tak outlet dekat JB

4. Tomei - white gold

5. Cartier

6. Selberan - KLCC

7. OE Jewellery

8. The Carat Club

9. Poh Kong - ada jual platinum (nama set: romantica).
outlet: 
1. Diamond & Gold - Tesco Seri Alam Masai
2. Diamond Boutique - Jusco Tebrau, Jusco Bukit Indah
3. Oro Bianco - Jusco Bukit Indah

10. K.M Oli Mohammed - mostly emas. tak pasti ada outlet dekat JB atau tak

11. The Love Diamond

12. Bvlgari

13. TSL Jewellery

14. Amoris

15. Lazo Diamond - yellow & white gold only

16. Gold Heart - ada jual platinum. outlet dekat Mines dan Mid Valley

17. Soo Kee Jewellery

18. Diamoney - ada platinum kalau tak silap. Giant Plentong

19. Diamond & Platinum - Jusco Tebrau

20. Aurora Jewellery - Mines

21. Bausch K - KLCC, Mid Valley

22. SK Jewellery - City Square, Jusco Bukit Indah, KSL City

23. DeGem - Holiday Plaza

24. Zirconia Jewellery - KSL City


Setakat ni je yang Cik Anis jumpa. Kebanyakan yang Cik Anis cari adalah kedai yang ada outlet dekat JB la. B2b negeri lain kalau nak dapatkan maklumat lanjut tentang kedai-kedai ni search online je. Cari website kedai tersebut insyaAllah ada senarai outlet negeri masing-masing.

Sekarang sedang berkira-kira nak ke mana dulu weekend nanti. Hehe.


6 comments:

Nur_cahayamataku said...

hi...thanks sebab beri info berguna melalui entry ni. saya pun tengah berkira2 nak fikir tempat beli cincin kat mana..

cik anis said...

ur welcome dear.. ;)

Mr.F & Miss N said...

dear... Diamoney.. dia ada jual palladium+rhodium.. the price is affordable.. angsana baru jek bukak, giant plentong n senai airport also ade. :)

cik anis said...

adik anis pun ada btau diamoney ada kt angsana..next weekend insyaAllah akan menjengah ke sana..hehe..

Mazura said...

Tq for the info! mmg tgh cari pun :)

cik anis said...

ur welcome mazura..sharing is caring gitu.. ;)