August 04, 2011

OP = kawan; pros and cons

Salam.


Sambungan entry lepas. Kali ni Cik Anis senaraikan pros and cons memilih kawan sendiri sebagai OP majlis kita. Ini berdasarkan pendapat Cik Anis je tau.



Pros:

- Senang nak bincang secara informal, anytime anywhere gitu. Kata kawan kan. Bila-bila pun boleh jumpa.
- Boleh demand macam-macam. Hehe.
- Nak posing takde la malu sangat sebab da lama kenal. Kalau dengan OP yang baru kenal mungkin pada awalnya kita malu-malu nak pose.
-Boleh dapat diskaun. Siapa tak suka diskaun kan. ;)



Cons:

- Kalau hasil akhir tak memuaskan hati takut putus kawan. Tu je. Haha.



Rasanya tak banyak pun cons memilih kawan sendiri sebagai OP sebab sama je kalau pilih orang luar sebagai OP kita..[sebelum buat list rasa macam banyak je cons padahal tak pun]  Cuma kalau kita jenis perfectionist, semua nak ikut kehendak kita, kalau kawan kita tak mampu tunaikan mungkin la sampai tahap putus kawan kan.



Rasanya masih boleh dipertimbangkan lagi untuk memilih Momok sebagai OP kami. Think. Think.




No comments: