August 23, 2011

kisah cincin lagi

Salam.


Alhamdulillah rancangan nak survey cincin kahwin dekat JB ahad lepas menjadi juga lepas di postpone dari minggu sebelumnya.


Mengukur shopping mall ke shopping mall waktu berpuasa ni memang menguji ketahanan betul la. Huhu.


Dalam satu hari kami jelajah 3 shopping mall semata-mata nak cari kedai cincin je. Erm ok la 3 tu tak cukup banyak kot tapi untuk kami yang gerak dari Kluang ke JB lepas tu terus menawaf 3 shopping mall tanpa henti kira cabaran la juga kan. ;)



Shopping mall 1:

Dari Kluang kami straight ke Jusco Tebrau dulu. Tujuan ke situ sebab EBS nak tengok cincin dekat Diamond n Platinum. Cari parking weekend macam ni memang azab la lagi-lagi orang sibuk shopping raya kan. Kitorang pula sibuk hal ehwal kahwin je. Hehe.

Dekat DnP kami da tertarik pada sepasang cincin platinum ni. Sangat suka. Design nya simple je macam pilihan no. 1 dalam entry Cik Anis yang ni. Bukan 100% sama macam ni tapi hampir sama. Nak tahu pergi tengok web DnP sendiri. ;)

Harga?
Telan air liur je la buat masa ni.
After diskaun pun kena telan air liur lagi.
Haha.

Tapi ada rezeki insyaAllah kami pilih cincin DnP yang menjadi pojaan hati ni.



Shopping mall 2:

Destinasi kedua adalah KSL City. Tujuannya nak ke SK Jewellery. Cik Anis tanya dekat fanpage fb diorang katanya ada white gold dan platinum tapi hampa bila pergi S.A tu kata SK cuma ada white gold dan suasa je. Huu. Buang masa je pergi. Kami dalam KSL cuma 26 minit je termasuk masa yang terbuang nak cari parking. Sangat sekejap kan? Haha.



Shopping mall 3:

Lepas stuck dalam jammed area kampung melayu majidee dekat sejam lebih, kami teruskan sesi jelajah ke Angsana pula. Alamak dekat area Angsana ada bazar ramadhan. Bertambah sesak dan masa terbuang lagi nak mencari parking.

Dekat Angsana kami nak tengok cincin dekat Diamoney. Tapi punya la susah nak cari lot kedai ni. Berpusing-pusing la Cik Anis dan EBS satu Angsana tu mencari. Last-last tanya je orang. Ciss pusing sampai tingkat 3 rupa-rupanya Diamoney dekat ground floor je. Sabar je la.

Cincin dekat diamoney ada platinum campuran. Harga memang kurang dari 1k la. Design pun ok. Tapi sebab kami nak cincin sepasang so memang takde pilihan la.

Tapi...berita menariknya, S.A Diamoney kata bulan 10 nanti ada wedding expo dekat Angsana dan diorang akan sediakan couple ring masa expo tu nanti. Weehooo. Bulan 10 nanti boleh pergi survey dekat Diamoney lagi. Kalau ada yang berkenan tak payah telan air liur teringat cincin idaman dekat DnP lagi. Haha.





Selesai sesi jelajah kami. Memang kami masuk tiga-tiga shopping mall terus cari kedai cincin je. Kedai lain tu tengok sekejap-sekejap je la. Sebab plan ke JB memang nak survey cincin kan tu yang tak fikir hal lain da. Raya pun tak fikir. Haha.




2 comments:

Renee Meow said...

gudluck finding the right ring..! :D

Nurul Farhanah~ said...

HUU..i punyer cincin tempah kat d&p..sgt berbaloi..mmg mahal..2 cincin dkt 7k tp dpt diskaun smua dalam 5k je..tp berbaloi ksn..cuma mahal la..suami pakai platinum lgik elok