August 18, 2011

karaoke di majlis perkahwinan? ughhh!!!

Salam.


Karaoke, deejay dan emcee dekat majlis perkahwinan sekarang ni da bukan dikira sebagai trend kan. Sekarang ni benda tu semua da macam benda mesti ada dalam setiap majlis perkahwinan.


Cik Anis tak pasti la sejak bila trend ni mula menular. [Wah menular katanya.] Tapi penting ke semua ni? Hurm.


Kalau tanya Cik Anis, Cik Anis memang tak nak ada karaoke. Paling tak nak!!!


Majlis kami nanti insyaAllah akan diadakan dekat rumah je. Cik Anis awal-awal da keluarkan karaoke dari checklist. Sangat tidak penting pun.


Kami mahukan majlis perkahwinan yang berkat. Kalau adanya sesi karaoke ni, bagi kami ianya melalaikan. Bila ada wanita yang menyanyi itu da kira kami dapat syer saham dosa dia mendedahkan aurat suaranya pada umum. Tak nak la kan. Benda-benda lagha ni selagi boleh elak, kita elak la. ;)


Berkaitan dengan deejay dan emcee pula, kami masih mempertimbangkan tentang ini. EBS sangat strict dalam hal ni. Bagi EBS, boleh nak ada deejay tapi hanya lagu islamik je boleh dimainkan. Lagu-lagu duniawi tak perlu. Cik Anis setuju je. Sama-sama berusaha mahukan majlis yang berkat. Lagu-lagu islamik sekurang-kurangnya menjadikan tetamu lebih behave. Dalam masa yang sama, semua orang dapat sedikit ilmu daripada lagu-lagu tersebut. ;)


Cik Anis pernah survey pakej deejay secara online dan tertarik dengan pakej deejay islamik dari Alunan Firdausi. Harga yang ditawarkan berpatutan cuma disebabkan servis ni bukan di Johor, kalau nak guna khidmat mereka harga jadi lebih tinggi la kan sebab kena kira caj transportation lagi. Sangat menarik perkhidmatan yang ditawarkan. Dendangan lagu diselang-seli dengan perkongsian hadis. Segalanya islamik. Sesuai dengan tagline mereka; Hati Ceria Islam Terpelihara. :) Ada rezeki, insyaAllah kami hire mereka. Sekarang ni cuma masukkan dalam list potential vendor je dulu.


Tapi paling senang adalah tak perlu semua. Haha. Majlis kak ngah EBS dulu takde pun deejay, emcee waima karaoke tapi meriah je. Lagi selesa nak berborak sesama tetamu. Tak perlu nak cakap kuat-kuat. Tenang je rasa.


Apa-apa pun tunggu meeting family nanti. Apa yang perlu dan apa yang tak perlu bincang terus semua sekali. Yang penting, no karaoke!


Majlis korang ada karaoke tak??


2 comments:

malynd_anggun said...

majlis i ade..i sebenarnye xnak pun..lgpun leh save bajet..tp ayah i tuh sebok nak karoks kne ade..so, sbb mjlis i nih bkn i je yg handle and kne consider perasaan parents and others, akur saja...mase sanding tuh xdgr pun muzic tuh sume..syiokkk je sanding ats pelamin tuh..ahaha..ade aku kisah dgn karoks tuh? kui3..

Cik Zimie said...

setuju!!saya pun taknak jugak karaoke ape semua.tapi....

mak aritu kan macam siap dah nak booking karaoke atau band tu semua.naper kami tak sependapat dlm hal ini.hukhuk.