August 01, 2011

ciri-ciri photographer idaman hati

Salam.

Kali ni Cik anis nak share tentang pemilihan OP dengan b2b semua.

B2b pilih OP berdasarkan kriteria yang macam mana ek?

Kalau Cik Anis yang cheapskate tapi selera besar ni, demand lebih. Haha.

Cik Anis tak kisah siapa pun OP majlis kami nanti sama ada newbie dalam dunia fotografi ataupun otai.

Bagi Cik Anis antara ciri-ciri OP yang boleh menarik perhatian Cik Anis untuk hire mereka sebagai OP majlis kami nanti mestilah memenuhi kriteria yang Cik Anis inginkan.


Antaranya,

  • Cik Anis inginkan OP yang mampu menghasilkan hasil seni yg WOW! Bila mana kita tengok gambar hasil tangkapan dia, kita rasa nak lagi dan lagi dan lagi. Tak puas tengok.
  • OP yang faham kehendak kita. Bila kita kata nak macam sekian, sekian, dia terima permintaan kita dengan senang hati.
  • Boleh imagine apa yang pengantin inginkan cth: nk gambar style macam mana. B2b mesti senaraikan gambar apa yang OP mesti ambil kemudian OP mampu merealisasikan senarai gambar tersebut dalam bentuk yang WOW!
  • Harga sesuai dgn servis, berbaloi dengan pakej. Apa yang kita dapat dalam pakej tersebut berbaloi dengan bayaran yang kita buat.
  • Tahap imaginasi lebih tinggi dari pengantin. Kiranya kalau pengantin kata nak A tapi OP mampu bagi A+. Lebih kurang macam tu la. Hehe.


Ini antara ciri-ciri yang Cik Anis harap ada pada bakal OP majlis kami nanti. Tapi Cik Anis pun sedar diri kan, tak mampu la nak hire nama-nama besar untuk cover majlis kami nanti. Tapi akan usahakan juga untuk mencari seorang OP yang boleh memenuhi angan-angan Cik Anis nanti. Hehe.


4 comments:

UyaRayza said...

yg last tue penting hehehe..nk A tp bg A+ memnag sayang la OP mcm tue hehehe..pastue nk yg mesra alam..x nk yg sombong2 ehehhe

anaztasias nora aira said...

Insya Allah semoga tercapai dear :)

Cik Lijah said...

oowwh....btul2......nak OP mcm tu gak.....yg profesional & tau kehendak klien....(^^)

smoga berjumpa OP idaman....hik3

cik anis said...

uya:

betul..betul..dapat OP yang mesra alam, kepala gila-gila lagi syok nak posing..hehe


nora:

insyaAllah..thanks dear..banyak pre-wed photoshoot nora ek..jeles..hehe


cik lijah:

yeah..sedang berusaha mencari ni..hehe..untung cik lijah sb tunang pandai ambik gambar cantik2..hehe