July 26, 2011

wedding theme: damask

Salam.


Perkongsian kali ni Cik Anis nak berkongsi idea tentang wedding theme lagi.


Kalau sebelum ni Cik Anis bagi idea dari segi gabungan warna je kan. Tapi kali ni Cik Anis nak berkongsi satu lagi idea wedding theme yang agak menarik juga.


DAMASK.


Rasanya tak perlu diperkenalkan lagi apa itu damask kan?


Dalam bahasa melayu ianya dikenali sebagai kimka. Cik Anis pun baru tahu. Hehe.


Tak nak cerita panjang. Kita layan gambar hasil ihsan google ok. ;)






wedding dress berperincian damask





kek





kotak doorgift.
cantik kan?




yang ni boleh jadikan doorgift untuk kanak-kanak.
gula-gula mungkin. ;)





boleh jadikan doorgift vip takpun sebagai centerpiece




wedding card




deco meja tetamu





centerpiece





yang ni pula pelamin damask.
pelamin ni pelamin sepupu Cik Anis dalam entry ini.


Menarik kan?

Corak damask ni selalunya hitam dengan background putih.
Tapi kalau nak berseri lagi tambah la warna lain yang lebih ceria macam gabungan dengan warna pink pada gambar kotak doorgift tu ke tak pun gabungan dengan bunga matahari ke. Baru naik seri lagi kan.


Untuk b2b yang belum ada tema lagi mungkin boleh pertimbangkan tema damask ni.


Sekian.




5 comments:

~ NANA ~ said...

wahhh menarik! :)

Gadis said...

wahhh...

cantik jugak kan..^_^

cik anis said...

nana n gadis:

cantik kan damask ni..rasanya ada beberapa ex-b2b yang pernah guna tema ni untuk majlis mereka.. ;)

HH said...

cantik tema ni..cam teringin plak :)

cik anis said...

HH:

kalau teringin boleh la guna tema ni utk wedding nanti.. ;)