July 12, 2011

bengang

Salam.


Baru semalam buat entry tak bengang dengan sesiapa, eh eh hari ni tiba-tiba bengang.


Geram sangat bila orang luar yang takde kaitan dengan kita sibuk-sibuk nak buatkan keputusan untuk pihak keluarga kita.


Anak kau anak kau la, apehal nak sibuk urusan anak orang?


Tak payah nak tunjuk banyak sangat pengalaman la.


Sigh.


Tak suka orang luar masuk campur hal persiapan walimah kami. Itu hak kami.


Jumlah hantaran berapa sekalipun, bukan 'dia' yang layak untuk buat keputusan.


Anak kau nak majlis kahwin vouge tapi semua beban dekat suami dia, kau pun tahu order je kan. So tak payah nak buat dekat anak orang macam tu la.


Mak ayah Cik Anis tak kecoh, 'dia' pulak sibuk.


Grrrrr.


3 comments:

UyaRayza said...

sabar ye anis..biasa la orang mcm tue..maybe die tak puas lagi organize wedding untuk anak die kot hehe

Lieya said...

Jangan dilayan, buat je preparation sendiri. Biasa la orang2 ni kan, xleh tengok orang senang ade je nak dengki.. Lagi lagi dugaan orang nak kahwin mmg macam2.

cik anis said...

uya:

agaknya memang dia tak puas lg la tu kot..tu sb sibuk nk masuk campur hal majlis org lain pulak..huhu..sabar je la..memang malas nk dgr apa dia ckp..buat sakit hati je..huhu


lieya:

memang malas nak layan lieya..cakap je pandai tp lgsg x pk hati org lain..majlis kita biar la kita yg tentukan apa yg terbaik kan..hishhh..sabar je la dgn org mcm ni..