June 06, 2011

walimah kak ngah EBS: hari pernikahan

Salam.


Entry bergambar untuk permulaan minggu ini. Hehe.


Jumaat lepas seperti yang Cik Anis khabarkan dalam entry lepas merupakan hari pernikahan kak ngah EBS kan. Alhamdulillah dengan dua kali lafaz [hanya kerana tambahan '-nya' pada perkataan mas kahwin..huhu] kak ngah sah menjadi isteri kepada abang yus.


Jumaat lepas juga Cik Anis mendapat green light dari mak ayah Cik Anis untuk menghadirkan diri ke majlis pernikahan kak ngah. Minta izin itu penting. [Siapa kata mak ayah aku tak sporting tu? Sedap mulut je kan!]


Ok tak mahu cerita banyak. Cik Anis tutup entry hari ini dengan koleksi gambar dari kamera cabuk Cik Anis ok!




Debar-debar tunggu nak berjabat tangan dengan tok kadi
 [captured by EBS]




Kak ngah kena sign borang dan sesi penyerahan wali nikah ke apa ntah namanya.
[captured by EBS]




Kak ngah.
Make-up mak andam ni sangat tebal sampai FMIL pun dok komen-komen kat Cik Anis.
[captured by EBS]





Rombongan pengantin lelaki menjamu selera selepas selesai akad.
[captured by me]




The dais.
Simple but nice.
[captured by me]




Sebelum rombongan lelaki balik, abadikan kenangan dengan pengantin baru.
[captured by EBS]




Gambar ni sepatutnya belah perempuan. Entah macam mana jadinya cuma perempuan belah pengantin perempuan je yang ada. Haha. Owh termasuk bakal ahli keluarga pengantin perempuan. [yang 2 orang belah kanan pengantin lelaki tu]. Hihi. Kena paksa masuk gambar jugak!
[captured by abang long]




The groom and bride.
Posing sebelum tukar 2nd outfit.
Baju nikah kak ngah sangat cantik. Tudung nikah kak ngah adalah hasil DIY Cik Anis. Nanti story next time ek.
[captured by me]




Sementara pengantin tukar 2nd outfit. Yang dekat luar bilik gedik bergambar. Haha.
Taraa..ini lah bakal biras Cik Anis.
Abang long kata kami model stokin. Dengki. Haha.
[captured by abang long]




Cik Anis, bakal biras dan bakal-bakal adik ipar. Buat peace untuk kamera lain.
[captured by abang long]




2nd outfit. Jawa!!!
Kiri kanan tu adalah FPIL Cik Anis.
^_^
[captured by me]




Kak ngah~
Masa ni make-up da kurang sikit.
[captured by me]




Sebelah pengantin lelaki adalah abang long yang masih single. EBS dan adik-beradik lain pakat carikan jodoh untuk abang long. Haha.
Owh, EBS yang posing tengah2 alam tu. Hee. Belakang EBS adalah nenek.
[captured by me]




Satu lagi nenek yang pakai tudung coklat tu, sangat kelakar sebab dia yang ajar pengantin macam mana nak posing.
Kelassss nenek! Haha.
[captured by me]




Selepas solat jumaat diadakan pula majlis khatam al-Quran untuk adik-adik EBS. Yang kiri tu Cik Anis tak kenal siapa. [bukan family member EBS]
[captured by me]




Sementara tu suasana bahagian dapur, jiran-jiran sepakat rewang bungkus doorgift.
[captured by me]




Thats all peeps! More review after this. Daa~





p/s: walaupun agak penat sebab macam-macam juga Cik Anis kena tolong dari pagi sampai petang tapi tetap happy. Bahagia je. Hihi.


2 comments:

Cik Lijah - BuKan PuTerI CinDeReLla said...

wah....kakak da kawen....tggu adek plak...kih3

cik anis said...

cik lijah:

hihi..tunggu jgn x tunggu..nakal cik lijah ni.. ;)