May 31, 2011

rindunya~

Salam.


Minggu ni da start cuti sekolah kan. Bererti minggu ni Cik Anis bukan lagi babysitter kepada Muhammad. Sob sob. Sedih sangat da tak jaga Muhammad lagi lepas ni. Hari jumaat lepas pun rasa berat hati je nak hantar Muhammad ke muka pintu bila ibu Muhammad sampai. Huhu.


Walaupun Cik Anis jadi pengasuh Muhammad hanya untuk lima minggu tapi da rasa sayanggggg sangat pada Muhammad. ;(






Muhammad suka hisap jari sebab gusi gatal nak tumbuh gigi lagi. 
Kalau dapat jari Cik Anis pun dia gigit jugak. 
Rasanya? Fuhh boleh bengkak jari kena gigit. Haha.






Jelir-jelir lidah bila kena agah. 
Gambar ni sementara tunggu EBS datang rumah waktu birthday beliau hari tu.







Muhammad akan buat muka takde perasaan kalau dia tahu orang nak ambil gambar dia.
Nak dapat muka macam ni memang kena ambil cepat-cepat. Hehe.







Sejak Cik Anis belikan Muhammad teether, asal bangun tidur je bagi dia teether ni. Hehe.
Gigit teether sambil layan Discovery Channel.
Sangat educated kan. Haha.







Menyusu sambil lena atas riba Cik Anis.
Muhammad da 9 bulan dan masih fully breastfeed lagi.







Budak tembam muka comot belum mandi.
Khayal bila bawa dia duduk atas buaian.







Salah satu favourite picture Cik Anis.
Senyuman paling lebar dari Muhammad.
^_^







Dan gambar terakhir pada hari terakhir Muhammad di rumah Cik Anis.
Gambar ni paling Cik Anis suka.
Suka sangat-sangat!!!





Rindu sangat pada budak tembam ni. Bukan Cik Anis je terasa lain bila minggu ni Muhammad da tak datang rumah, tapi ayah Cik Anis pun rasa lain. Siap cakap pada mak Cik Anis lagi; "Rindu pulak pada Muhammad." 


Semua orang dekat rumah ni rindu Muhammad. Sebab Muhammad sangat manja dengan semua orang dan tak takut dengan orang yang dia baru jumpa. Huu..rindunya~




3 comments:

nolie said...

cik anis..tima kasih sgt sbb sudi dtg majlis nolie. Nolie tak sempat2 nak update blog huhu... ;)

eidA said...

cumilnyaa....geram tgk..hee

hi..I follower baru you..tgk gambar baby n entry lain..hee

cik anis said...

nolie:

sama2 kasih dear..hehe..thanks jugak sudi jemput anis tau..suka tgk wed nolie aritu.. ^_^



ieda:

cumel kan.. ;)

salam kenal dear.. ;)