March 02, 2011

GETAWAY: HOW PEOPLE PROPOSE U

as-salam

1st time sy nk join getaway..getaway tau bukan giveaway..tp rasanya sama je..hehe

getaway ni dianjurkan oleh tuan punya blog : Words Dont Come Easy, Wahidah namanya..tajuk getaway ni agak mudah iaitu How People Propose U..sesuai la untuk b2b kan..haha..

macam mana EBS melamar saya?

rasanya da pernah cerita dalam entry Antara Saya Dan Dia Part 1 dan Part 2 tapi takpe..demi memenuhi syarat getaway ni, saya rela cerita semula..semangat ni..haha..

erhem..erhem..testing suara jap..

secara ringkasnya, saya mula mengenali EBS sewaktu memulakan latihan industri di pejabat tempat EBS bekerja pada pertengahan tahun 2009..waktu tu saya in a relationship with my ex and EBS too..so kami sekadar kawan pejabat je la..takde skandal-skandal ye..

dipendekkan cerita lagi, bila masing-masing da single kami mula rapat dan menjadi semakin rapat bila EBS datang beraya di rumah saya pada aidilfitri yang lalu..sejak dari kedatangan EBS tu, kami sering kali berhubung la..dan selalunya melalui chatting fb je..

lepas raya tu, EBS sebenarnya mula buat kerja part time..sekadar nak tambah duit poket katanya..jadi beliau pun kerja malam sampai tengah malam jugak la..paling mengharukan saya bila beliau sanggup nak melayan saya chatting setiap malam walaupun beliau penat baru balik kerja..tacing u..err bukan la saya yang mintak dia layan saya chatting tapi sebab da biasa chatting setiap malam kan so jadi janggal pulak kalau satu hari tak chatting..saya mula aktif chatting fb pun sejak rapat dengan EBS..sebelum tu saya lebih suka offline je chatting fb tu..hehe..

tengah malam 14 oktober 2010, kami chatting macam biasa..borak-borak tentang life masing-masing..kebetulan masa saya rapat dengan EBS ni, saya ada hati dekat someone..bukan EBS pun tapi rakan sekerja EBS..malam tu puas la EBS korek dari saya siapa mamat yang saya suka tu..tapi saya malu la nak beritahu dia sebab saya dengan mamat tu pun belum ada apa-apa lagi kan..entah macam mana EBS pun cakap/taip:

"nnt sy masuk jarum dulu.. nyesal lak dia.. haha"  <---memang 100% ayat yg EBS taip dalam chatting fb..saya simpan tau koleksi chatting saya dengan EBS..haha

haha..saya ingatkan dia main-main je tau..saya pun bantai gelak je la..sebab saya tak fikir serius pun apa EBS cakapkan tu..sekali dia serius da..

antara perbualan kami malam EBS melamar saya:

(sebelum dialog bawah ni, EBS sibuk tanya pasal mamat yang saya admire tu)
biru: EBS
pink: cik anis

owh.. sy ingat awk tny direct mcm sy buat..

awk buat kt sape?
ur ex?

awk sudi tak jadi isteri sy di masa akan dtg bila sy dah bersedia? <-- when he proposed me..*faint* ;p

wah
awk ckp cmtu kt ex awk?

tak la..

eh

tp itu yg Islam anjurkan, x yah kapel2, cuma tny dia sudi tak..

bistu?

jika sudi tggu jer la

owh ic ic

sy x pernah tny kat siapa2 pun.. awk jer la pernah jumpa soalan tu.. 
awk nk jwb tak? 

erk
kire soalan tu tuju kt sy ke?
haha
konpius sudah

awk rasa camner? soalan tu x pernah org lain terima dr sy.. hehe.. terpulang pd kefahaman awk.. 

uikss..
hee
malu la

hehe.. awk fikir la dulu.. 

haha
ok
debar2 da ni
fuhh

dah lewat ni.. mungkin sy patut gi tido skrg, dan berikan awk ruang utk berfikir.. 
sy nk tgk tahap mana awk faham soalan sy.. 

orait

awk nk tempoh brp lama?

hahhh
sy x tau
fuhh

mcm peperiksaan, ada tempoh menjawab soalan.. x kan pemeriksa nk tggu selamanya, kan? 

fuhh
r u serious about dis??
or u just make some joke?

u dont see any laugh emoticons rite? 
so it's not a joke.. but u'll have to think about it deeply.. 

ok..
fuhh
i'm nervous
seriously
huhh

well, it's not that I demand an answer rite now.. take ur time..
how bout tomorrow nite..?

too fast i think
erm
why dont u say that infront of me <--yg ni my twin yg bg suggestion suruh tanya dekat EBS ;p

why? shy I guess.. it's part of 'Iman'.. 

erm ok..

well, no need to rush..

ok
give me some time to think about this ok
i'll give my answer when i'm ready

think about it leisurely, don't think now.. think when u r really calm, and sane of course.. 
but I'll tell you something that might help u decide..
it's too late to talk about it now..
maybe tomorrow?

ok

fine.. 

orait..
huhu

need to sleep now.. otherwise i won't wake up for Fajr prayer.. and missed the jamaah.. 

okeh..
gudnite
sweet dreamz

nite.. 
salam..
p/s: don't stay awake so late.. 

1:53am <--- siap tercopy dengan masa chatting sekali..haha


ok
salam..


********


:: screen capture yang sempat saya ambik guna kamera hp je..ngee ::
:: kenangan tu mana boleh tak simpan..haha ::



waktu EBS lamar saya ni, terus saya berada dalam keadaan vibrate untuk beberapa ketika..haha..punya la susah nak menaip dengan tangan ketar-ketar..dan waktu EBS melamar saya ni, orang pertama yang saya cari adalah my twin, cik nedy..nasib baik dia tengah online waktu tu..tu siap dapat pertolongan my twin untuk tanya soalan kat atas tu..huhu

keesokannya saya beritahu mak saya pasal lamaran EBS ni..mak saya suruh hold dulu..tunggu dapat kerja baru terima lamaran dia..tapi saya kan degil..haha..ampun puan emak..ngee..tapi nasib baik mak saya pun tak kisah..mak saya pun terima je pilihan saya..ngee..saya pun tak tahu bila masa saya terima lamaran EBS ni tapi yang pastinya sekarang kami dalam fasa nak menanti hari kami akan disatukan..insyaAllah awal bulan 7 nanti andai tiada aral..insyaAllah..






ok tu je cerita macam mana EBS melamar cik anis..harap memenuhi syarat penganjuran ye cik wahidah.. ^_^

b2b yang berminat nak join contest ni buat cepat-cepat ye..tarikh tutup 5 mac ni.. ^_^

2 comments:

Wahidah said...

wah chak pung chak pung dh yea...

alhamdulillah...suke dgr org yg dipropose n otw ke arah alam perkahwinanan...


sya doakan perjalanan kisah percintaan korang dilindungiNYa...amin..:)

cik anis said...

ameen..thanks wahidah.. ^_^