February 01, 2011

beramah mesra dengan keluarga EBS

salam..

ok sambung cerita weekend saya dengan keluarga EBS.. ^_^

pagi sabtu tu dalam 10 lebih camtu EBS datang jemput saya dari Kluang dan bawa saya ke Yong Peng..dalam kereta memang tak banyak cakap ok..tahu la saya yang nebes dan malu dengan EBS ni kan..haruslah saya lebih banyak diam tapi EBS pula yang banyak bercerita..saya senyum je la..malu..haha..

takde la jauh mana dua daerah ni..dalam 45 minit camtu saya da selamat sampai depan rumah EBS..hahhh..nebes..nebes..Tuhan je la yang tahu macam mana rasanya nak berjumpa bakal mentua..dengan adik beradik EBS..tapi sebab da sampai depan rumah kan, kena la kuatkan semangat nak melangkah..





tahu tak saya disambut oleh apa?





saya disambut oleh black out!!! haha..waktu saya sampai rumah keluarga EBS, bekalan elektrik boleh pulak takde..kata kakak EBS, baru je takde sebelum saya sampai..tapi takde hal la sebab cuaca hari sabtu tu adalah hujan, mendung, langsung tak terik pun matahari..so macam tak kisah sangat la takde elektrik ke apa kan..cuma memang rasa rumah tu sunyi la sebab tak pape bunyi..nak harap saya cakap memang tak la..saya dengar je adik beradik EBS borak..serius mereka sangat friendly..kakak EBS baik sangat..orangnya pun cumel ok..kecik je..terus saya rasa macam gergasi bila jalan sebelah dia..haha..

saya dekat rumah EBS tak lama pun..tak sampai 2 jam pun..tapi sepanjang dekat rumah asyik la EBS mengusik saya..amboi mentang-mentang la rumah dia kan..memang tak back up saya pun tapi lagi dia usik saya pulak..adik beradik EBS pun mengusik saya..adehh malu sungguh la..tak tahu nak nyuruk muka kat ne..maklum la bukan rumah sendiri..hanya mampu senyum je..haha..1st time jumpa pun da rasa seronok dan selesa dengan keluarga EBS..alhamdulillah..kena usik pun redha je la..walhal dalam hati gila suka..haha..

mula-mula saya ingatkan saya dekat rumah EBS sampai tengah hari tu je la sebab EBS kata ada kenduri tengah hari tu..sekali tak rupanya..EBS dan kak ngah bawa saya berjalan pula..huhu..lepas zohor kami terus bergerak ke Batu Pahat..ke BP Mall..kak ngah teringin nak makan sushi..beliau belanja saya juga..yeay!!! kami habiskan petang kami dalam BP Mall tu je la..seronok sangat jalan dengan kakak EBS dan adik beliau..nak cakap lagi, kak ngah adalah sangat friendly..baru 1st time jumpa da rasa rapat sangat..^_^

dalam pukul 6 macam tu saya pun balik ke Kluang..hujan sangat lebat..sampai family EBS dok usik saya suruh tidur rumah mereka je..auww..malu la..hee..adik bongsu EBS lagi cumel, siap bisik dengan emak EBS suruh saya tidur sana..alahai..tunggu akak dan abang bersatu baru akak tidur sana ye sayang..^_^

alhamdulillah..pertemuan pertama kali ni serius sangat menggembirakan saya..ahli keluarga EBS sangat la baik hati dan peramah..semoga pertemuan ini akan menjadi titik permulaan penerimaan mereka terhadap saya..saya seronok juga dapat habiskan masa bukan saja dengan EBS tapi dengan ahli keluarganya..serius rasa nak pergi sana lagi tapi tak boleh la...tak manis sebab saya dan dia belum ada pape ikatan lagi..segan pulak..mungkin pertemuan kedua adalah sedikit masa lagi di mana saat dua hati menjadi satu.. ^_^


p/s: ada beberapa story saya nak kongsi tapi next entry ye..

1 comment:

eeda haziq said...

SAYA TAU HAPPY MCM MANA.. HIHIHI .. :) BARU JMPA BLOG KAK ANIS.. TERTARIK DGN BLOG NI ..